Nordtec-lumilingot

Lumilingot, Ala-Talkkarin Nordtec-poikittais­ruuvilingot

Hankkija_rgb

Ala-Talkkarin poikittaisruuvilingot on jaoteltu ATF- ja ATP-mallisarjoihin. Kaikki Ala-Talkkarin poikittaisruuvilingot on varustettu käännettävällä vetopäällä, joten linkoja voi käyttää vetäen tai työntäen, traktorin etu – tai takanostolaitteissa.

ATF-sarjan lingot on suunniteltu maatiloille, kiinteistöhuoltoon ja muihin kevyemmän pään urakointikohteisiin. Lingon käyttämiseen ei vaadita hurjia tehomääriä, joten ATF-lingot soveltuvat mainiosti pieniin ja keskikokoisiin traktoreihin.

ATP-sarjan lingot ovat puolestaan raskaaseen urakointikäyttöön suunniteltuja työjuhtia, joiden käyttöominaisuudet ovat vertaansa vailla. ATP-linkojen toimintavarmuus, tehokkuus, huollettavuus ja yksityiskohdat on hiottu viimeisimmilleen. ATP-malleihin on saatavilla kattavasti lisävarusteita erilaisiin tarpeisiin.

2G- tai 3G -tunnus tulee sanoista 2nd Generation ja 3rd Generation, eli suomennettuna toinen tai kolmas sukupolvi. Ruuvilinkoja on kehitetty jatkuvasti parempaan ja toiminnallisempaan suuntaan, ja vuosien kokemus ruuvilinkojen suunnittelusta näkyy vahvasti myös uuden mallisarjan lingoissa.

 

ATF-226 3G

Lumilinko ATF 226 3G

ATF-mallisarjan pienimmän, ATF-226 -mallin vetokoneeksi soveltuu minimissään 50-hevosvoimainen traktori. Sopivan kapean työleveytensä ansiosta se on omimmillaan ahtailla käytävillä ja pienillä pihoilla, työskentelytehon riittäessä kuitenkin vaativampaankin lumen raivaukseen.

Kuvia  ATF 226 3G lumilingosta:

ATF 226 3G lumilingon mittakuva:

ATF 226 3G

 

ATF-246 3G

ATF 246 3G

ATF-246 on perusrakenteeltaan ja ominaisuuksiltaan samanlainen kuin ATF-226, työleveyden ollessa sisarmalliaan 20 senttiä leveämpi. Myös syöttöruuvi on halkaisijaltaan isompi. ATF-246:n vetokoneena on parhaimmillaan 70-110 -hevosvoimainen traktori. Lingon työleveys on useimpiin kohteisiin riittävä ja paino optimaalinen. Parhaimmillaan ATF-246 onkin kiinteistöhuollossa, tiealueiden linkouksessa ja pienimuotoisessa urakointikäytössä.

Molemmissa ATF-malleissa on ympäri pyöräytettävä vetopää, jolloin ne sopivat vedettäväksi tai takanostolaitteissa työnnettävänä käytettäväksi. ATF-mallit ovat niin ikään varustettavissa kiinteällä lastaustorvella, jolla voidaan lingota lunta suoraan esimerkiksi kuorma-auton lavalle.

Kuvia  ATF 246 3G lumilingosta:

ATF 246 3G lumilingon mittakuva:

ATF 246 3G

 

ATP-256 2G

ATP 256 2G

Kuvan ATP 256 2G lumilinko on varustettu lisävarusteena saatavalla jousitetulla vetopisteellä.

ATP-256 2G on ominaisuuksiltaan verrattavissa mallisarjan suurimpaan ATP-276 3G-malliin. Linko on suunniteltu raskaaseen urakointikäyttöön 100-150 Hv traktoriin. Linko sisältää useita tarkasti harkittuja ja toimivia yksityiskohtia, jotka helpottavat osaltaan ammattilaisen arkea niin huollon kuin käytettävyydenkin kannalta.

ATP-poikittaisruuvilingot ovat pohjoismaisissa sääolosuhteissa erittäin toimiviksi todettuja ja hyvin arvonsa pitäviä lumenraivauskoneita. ATP-mallisarja on omimmillaan niin tieosuuksilla kuin taajamissakin, ja hyvin suosittu myös kaupunkialueilla penkkojen linkouksessa ja lastauskäytössä.

Kuvia  ATP 256 2G lumilingosta:

ATP 256 2G lumilingonmittakuva:

ATP 256 2G

 

ATP-276 3G

lumilinko-traktoriin

 

ATP-276 3G on malliston suurin ammattikäyttöön suunniteltu ruuvilinko, joka nielee isompaakin lumikinosta tehokkaasti ja taloudellisesti. Linko on suunniteltu 140-270 Hv traktoriin. Lingossa on järeä runko, sekä iso syöttöruuvi ja heittosiivikko. Lumitorvi on virtausteknisesti hyvin suunniteltu ja lumen ohjailu on 2-vaiheisen säätölipan ansiosta tarkkaa ja turvallista. ATP-276 3G-mallissa on kattava vakiovarustus, sisältäen mm. kääntyvät ja korkeussäädettävät paripyörät, sekä hydraulisen lumitorven lipan ohjauksen.

ATP-lingoissa on ympäri pyöräytettävä vetopää, jolloin linkoa voidaan käyttää myös työntävässä asennossa joko etu- tai takanostolaitteessa. Etunostolaitekäyttöä ajatellen molemmissa ATP-malleissa on välitetty kulmavaihde 1000 rpm etuvoimanottoa varten. ATP-276 onkin erittäin tehokas laite taajama-alueiden lumipenkkojen poistossa ja lumen lastauksessa.

ATP-malleihin on saatavilla lisävarusteena hydraulisesti korkeussäädettävä lastaustorvi, jonka 4,2 metrin lastauskorkeus riittää puhaltamaan korkeidenkin laitojen yli lunta kuorma-auton tai kärryn lavalle. Kokoontaitettavana sen kuljetuskorkeus jää 2,8 metriin, jolloin alikulut tai muut matalat paikat eivät tuota vaikeuksia. Lastaustorvi on lisävaruste.

Kuvia  ATP 276 3G lumilingosta:

ATP 276 3G lumilingon mittakuva:

ATP 276 3G

Lue/lataa tästä Lumilingot ja hiekoittimet-esite 2021-2022: