puulämmitys

Biomass heating devices and environmental machines

Muutoksia yritysjohdossa

TIEDOTE MUUTOKSIA YRITYSJOHDOSSA

Kesäkuun alussa Veljekset Ala-Talkkari Oy:n yritysjohdossa tapahtui muutoksia. Yrityksen pitkäaikainen ja arvostettu toimitusjohtaja yrittäjäneuvos Antti Alatalkkari siirtyi toimitusjohtajan paikalta sivuun. Ilolla ilmoitamme, että perheyrityksen kolmannen polven yrittäjä Mikko Alatalkkari astui toimitusjohtajan saappaisiin 1.6.2024 alkaen.

Antti Alatalkkari on ollut mukana perheyrityksen toiminnassa käytännössä lapsesta saakka ja toimi toimitusjohtajan roolissa menestyksekkäästi yli 40 vuotta. Antti ei malta jäädä kokonaan eläkkeelle, vaan jatkaa yrityksen taustalla hallituksen puheenjohtajana sekä jakaa arvokasta tietotaitoa ja tukee sujuvaa siirtymää uuden toimitusjohtajan johdolla.

Perheyrityksessämme arvostetaan perinteitä, yhteisöllisyyttä ja kestävää kehitystä. Uskon vahvasti, että Mikko jatkaa uutena toimitusjohtajana näiden arvojen vaalimista, mutta tuo tuoreita ideoita ja vie yrityksen menestyksekkäästi kohti tulevaisuutta” kertoo Antti.

Toimitusjohtajaksi nimetty Mikko Alatalkkari on myös kasvanut perheyrityksen parissa 1990-luvun alusta saakka ja hänellä on vahva ymmärrys yrityksen liiketoiminnasta sekä vankka kokemus alalta. Mikolla on intohimoa jatkaa perheyrityksen tarinaa, mutta rohkeutta kohdata myös haasteet.

Olen päässyt tekemään monia eri työvaiheita sekä samalla nähnyt, miten yritys on kehittynyt ja muuttunut vuosien saatossa. Kehityksen tae on ollut koko elinkaaren ajan osaava henkilökunta. Yhdessä yrityksenä varmistamme, että Veljekset Ala-Talkkari Oy jatkaa vahvana ja luotettavana yrityksenä” kertoo Mikko.

Lisätietoa:

Antti Alatalkkari
Hallituksen puheenjohtaja
+358 500 661 590
antti.ala-talkkari@ala-talkkari.fi

Jatka lukemista

Meille on myönnetty Avainlippu!

Avainlippu-merkki on merkki suomalaisesta työstä

Ala-Talkkari Avainlippu-merkki

Suomalaisen työn liitto on myöntänyt ympäristönhoitokoneiden lisäksi yrityksen kiinteän polttoaineen lämpökeskuksille, lämmityskattiloille ja polttolaitteille lisäosineen Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetusta tuotteesta.

Kaikki valmistamamme laitteet kantavat nyt ylpeänä Avainlippua!

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä. Kotimaisuudella on tärkeä rooli liiketoiminnassamme. Tunnus osoittaa, että arvostamme suomalaista osaamista ja tuotantoa sekä haluamme tukea paikallista työtä ja työllisyyttä. Avainlippu-merkki luo myös luottamusta asiakkaidemme keskuudessa ja vahvistaa brändiämme positiivisella tavalla niin kotimaan kuin ulkomaan markkinoilla.

Lue lisää Avainlipusta

Jatka lukemista

Tärkeä tiedote Tosibox Lukko 100:n käyttäjille

TOSIBOX LUKKO 100 -LAITTEEN PÄIVITYS

Tosibox Lukko 100 -laitteen käyttäjiä ohjeistetaan päivittämään laitteensa uusimpaan laiteohjelmistoversioon 3.3.8. (julkaistu 19.5.2022).

Tosibox päivittää kaikki taustaympäristöt tukemaan uusinta ja suojattua laiteohjelmistoversiota. Päivitys vaikuttaa kaikkiin päätepistelaitteisiin (Lukko 100), joissa on vanhempi laiteohjelmaversio kuin 3.3.8. Tosibox Lukko 100 toimii päivittämättömänä 30.06.2024 saakka.

Tosibox kehottaa käyttäjiään päivittämään tai vaihtamaan kyseisen laitteen viipymättä. Päivittämättömän tuotteen käyttö aiheuttaa merkittävän kyberturvallisuusriskin.

TOIMIASI TARVITAAN!

VAIHTOEHTO 1: Päivitys (pakollista)

Päivitä 30.4.2024 mennessä Tosibox Lukko 100 -laite uusimpaan laiteohjelmistoversioon 3.3.8., joka julkaistiin 19.5.2022. Päivitys on pakollinen, jos aiot jatkaa Tosibox Lukko 100:n käyttöä käyttöiän päättymisen (30.6.2024) jälkeen. Katso ohjeet täältä: Lukko 100 -laitteen päivitysohjeet

Mikäli sinulla on teknisiä kysymyksiä, ota yhteyttä Tosiboxin Customer Success -tiimiin: support@tosibox.com

VAIHTOEHTO 2: Vaihda uuteen päätelaitelaitteeseen

Vaihda nykyinen Lukko 100 -laite uuteen päätelaitelaitteeseen. Korvaamalla vältät haavoittuvuuden, jonka Lukko 100 -laitteet kohtaavat tuen päätyttyä. Lisäksi vaihtamalla voit hyötyä enemmän uusimman Tosibox-teknologian ja päätelaiteominaisuuksien käytöstä.

Jatka lukemista

Asiakastarina – Viljan kuivaus hakkeella

Käyttökokemuksia asiakkaalta

Haastattelimme maatalousyrittäjä Jussi Koskea, jolla on Ala-Talkkarin ja Antin viljankuivauslaitteisto. Laitteistoon kuuluu Antin biouuni sekä Ala-Talkkarin palopää, lokerosyötin ja säiliöllinen jousipurkain. Koski on toiminut hakkeen kanssa hyvin pitkään haketusurakoinnin kautta. Lisäksi tilalla on ollut vuosia stokerikattila käytössä. ”Kuivaajan muuttaminen hakekäyttöön on ollut jo pitkään haaveissa, mutta öljyn kallistuminen teki viimeisen investointipäätöksen”. Uudella laitteistolla kuivattiin ensimmäistä kertaa vuoden 2023 syksyllä. Syksyn aikana kuivattiin noin 600 tonnia viljaa. Kuivauskausi sujui ilman suurempia ongelmia. ”Kuivaaminen sujui jopa odotettua vähemmällä lisätyöllä ja -huolenpidolla”, Koski kertoo. Kosken mielestä hake- ja öljykuivauksessa ei ole kovin suurta eroa, mutta molemmat vaativat omanlaista tarkkailua ja ylläpitoa.

Ala-Talkkari viljan kuivaus jousipurkaimen täyttö

Hakkeen lisääminen säiliöön (16 m³)

Kuivaajaa pystyy etäkäyttämään ja seuraamaan Tosiboxin kautta. Se helpotti laitteiston toiminnan tarkkailua, kun puimurista pystyi seuraamaan, että kaikki on ok. Varsinkin ensimmäisenä syksynä tämä korostui, kun kaikki oli uutta. Haketta kului syksyllä reilu 150 kuutiota, öljyä olisi kulunut arviolta 15 000 litraa. ”Haketta lisättiin joka aamu, vaikka välillä sitä olikin vielä melko paljonkin jäljellä. Tämänkokoisella säiliöllä (16 m³) se ei olisi kuitenkaan riittänyt kahta päivää”, sanoo Koski. Hakkeella kuivaaminen on kustannustehokasta. Koski arvioi, että tämänkokoisessa laitoksessa hanke voi maksaa itsensä parhaimmillaan jopa 5 vuodessa takaisin. Siihen vaikuttaa millaisia syksyjä on tulossa ja mihin öljyn hinta menee. Lisäksi hakekuivaus antaa mielenrauhaa puintiaikaan, kun ei tarvitse miettiä kuivausajan pituutta niin paljon.

Ala-Talkkari ohjauskeskus ja sulkusyötin

Ohjauskeskus ja sulkusyötin

Yhteistyö on sujunut Ala-Talkkarin kanssa hyvin, apua sai tarvittaessa ja asiat hoidettiin sovitulla tavalla. Kosken tila sijaitsee Ylistarossa, läheinen sijainti Ala-Talkkarin tehtaan kanssa on helpottanut hyvin sujunutta yhteistyötä entisestään. Uuden laitteiston käytön opettelu oli melko helppoa, aluksi täytyi opetella ohjauskeskuksen käyttäminen ja toimintaperiaate. Kun ne sisäisti, säätöjen tekeminen helpottui. Kuivausteho nousi uuden laitteiston myötä merkittävästi. Vanha öljyuuni oli hieman alitehoinen koneiston kokoon nähden. Lisäksi kun koneisto muuttui alipainetekniikalle, kuivauslämpötiloja pystyttiin nostamaan entiseen nähden. Uusi laitteisto pystyy pitämään halutun kuivauslämpötilan ulkolämpötilasta riippumatta. Koski on ensimmäisen syksyn perusteella erittäin tyytyväinen uudistukseen. ”Investointina tämä oli iso, mutta sekä tehokkuuden, että taloudellisuuden näkökulmasta järkevä”.

Ala-Talkkari etäohjaus ja kokonaisuus

Etäohjaus ja kokonaisuus

Kuvat & kirjoitus Juuso Koski

Jatka lukemista
Jatka lukemista
Jatka lukemista
Jatka lukemista
Jatka lukemista
Jatka lukemista
Jatka lukemista