Lämmityslaitteiden lisä­varusteet

VETO-lämmityslaitteiden lisävarusteet

VETO-lämmityslaitteisiin on saatavilla runsaasti käyttöä helpottavia sekä turvallisuutta lisääviä lisävarusteita.

Veto Sulkusyötin

Veto Sulkusyötin

Sulkusyötin mahdollistaa avonaisen polttoainesiilon käytön sekä antaa runsaasti asennusmahdollisuuksia polttoainesiilon suhteen. Sulkusyötintä on saatavilla kahta eri kokoa. Pienempi Sulkusyötin on Ø 125 mm syöttöruuville sekä isompi Ø 160 mm ja Ø 200 mm syöttöruuveille. Sulkusyöttimen rakenne yhdessä automatiikan kanssa takaavat turvallisen ja häiriöttömän polttoaineen syötön.

Veto-paineilmanuohoin

painilmanuohous, lisävaruste

Veto-lämmityskattiloihin on saatavilla lisävarusteena Veto-paineilmanuohoin. Paineilmanuohoin antaa ohjauskeskuksen mukaan paineilmaiskuja. Lyhyillä paineilmaiskuilla lämmityskattilan tulipinnat pysyvät puhtaina. Paineilmanuohoimen kolme tärkeintä ominaisuutta ovat: 1) hyötysuhde nousee, 2) lämmityskattilan huoltotyö vähenee, 3) lämmityskattilan käyttöikä pitenee. Veto-paineilmanuohoin on saatavilla kaikkiin Veto-lämmityskattiloihin 30 kW:sta aina 990 kW:n asti.

Automaattinen tuhkanpoisto

2-osainen tuhkaruuvi

Lämmityskattilan tuhkanpoistoon on useita eri vaihtoehtoja. Tuhkaruuveja on saatavilla työntävänä, vetävänä sekä kaksiosaisina. Tuhkaruuvit vähentävät huomattavasti lämmityskattilan hoitotyötä. Lisäksi tuhkaruuvit lisäävät toimintavarmuutta, lämmityskattilan käyttöikää sekä turvallisuutta. 300 – 990 kW lämmityskattiloihin on saatavilla myös tuhkaruuvit konvektio-osaan (kattilan takaosaan).

Veto polttimet (40 – 990 kW)

120kW poltin (liikkuva arina)

120 kW liikkuva-arinainen poltin on varustettuna kahdella puhaltimella.

Veto 640 kW (6-2019)

640 kW poltin.

Ala-Talkkarin kiinteän polttoaineen polttolaite on varustettu erillisellä, kattialaan asennettavalla polttimella. Veto polttimilla on mahdollista polttaa erilaisia kiinteitä biopolttoaineita, kuten puuta, turvetta ja polttokelpoisia kasveja, jotka ovat käsitelty sopivaan palakokoon. Veto poltinten ohjaus- ja polttotekniikka mahdollistaa energian talteenoton erinomaisella (>90%) hyötysuhteella myös polttoaineen tyypin ja laadun vaihdellessa. Polttimet ovat joko ilma- tai vesijäähdytteisiä, kiinteä- tai liikkuva-arinaisia. Liikkuva-arinaiset polttimet pitävät tehontuoton tasaisena sekä vähentävät merkittävästi kuonan muodostumista ja kerääntymistä arinalle. Arinan ja liikkuvien osien vaihtomahdollisuus tekevät Veto polttimista pitkäikäisiä ja käyttövarmoja.

Veto-etähallinta

Ala-Talkkarin hjauskeskuksen etäkäyttö

Veto-etähallinta mahdollistaa kattilalaitoksen toimintojen valvonnan ja ohjaamisen internet-yhteydellä varustetulla tietokoneella, puhelimella tai muulla mobiililaitteella. Etähallinta on lisävaruste, joka on saatavilla Lambda-ohjauskeskuksiin (Veto Control L sekä XL).

GSM-hälytyskeskus

GSM-hälytyskeskus

Tekstiviestipohjainen GSM hälytyskeskus voidaan liittää kaikkiin Veto-ohjauskeskuksiin. GSM-hälytyskeskus ilmoittaa lämmityslaitteesi tärkeimmät hälytykset matkapuhelimeesi.

Sähkösytytys

Sähkösytytys (stokeri)

Sähkösytytyksen sytytysautomatiikka sytyttää polttoaineen polttimessa, minkä jälkeen polttimen ohjaus jatkaa automaattikäytöllä asetusarvojen mukaisesti. Sähkösytytyksen hyöty tulee ilmi etenkin pienen lämpötarpeen aikana (kevät, kesä, syksy). Tällöin lämmityslaitteisto tuottaa lämpöä vain tarpeen vaatiessa, eikä aja lämmityslaitteistoa taukokäynnillä. Näin lämmityskattila pysyy puhtaampana ja hyötysuhde paranee, lisäksi polttoainetta säästyy.  Varustekokonaisuuteen kuuluu sytytyspuhallin, kytkentäkeskus ja ohjelmisto. Sähkösytytys on asennettavissa kaikkiin Veto ohjauskeskuksiin lisävarusteena.

Tuhka-astia

Tuhka-astia (tuhkanpoisto)

Tuhka-astia on tarkoitettu kattilan tuhkaruuvien lisävarusteeksi, jonka kapasiteetti on noin 800 tai 1500 litraa. Tuhka-astian pohjassa on trukkihaarukoiden tilat kuljetuksen helpottamiseksi. . Tuhka-astian suuri täyttötilavuus mahdollistaa pitkät tyhjennysvälit.

Savukaasupuhdistin

Savukaasupuhdistin (sykloni)

Veto Savukaasupuhdistin erottaa savukaasujen hiukkaset puhdistimessa olevaan erilliseen säiliöön. Puhdistimen puhallinta ohjataan ohjausautomatiikalla, joka pitää kattilan tulipesässä halutun alipaineen. Savukaasupuhdistimeen liitetty savupiippu voi olla luonnonvetoista piippua huomattavasti lyhempi. Veto Savukaasupuhdistinta suositellaan 220 kW ja suuremmissa Veto-stokerikattiloissa.

Veto Cooler

Veto Cooler on polttimen (360-990 kW) kiertoveden jäähdytin (lauhdutin) viljankuivaukseen. Jäähdyttimen tarkoitus on jäähdyttää polttimen kiertovettä.

 

Lue/lataa tästä Veto-lämmityslaitteiden yhteisesite: